Barcelona raakt op valreep de ongeslagen status kwijt

14 mei 2018, 00:07   Bijgewerkt: 14 mei 2018, 07:50

FC Barcelona is op de valreep de ongeslagen status in de Primera Division kwijtgeraakt. De kampioen van Spanje liet zich zondagavond verrassen in een spektakelstuk tegen Levante (5-4). Barça leek naar de slachtbank te gaan bij een 5-1 tussenstand, maar kwam nog heel dicht bij een gelijkspel.

Het enige wat voor FC Barcelona op het spel stond, was de ongeslagen status behouden. De landstitel en de beker staan al in de prijzenkast van de Catalanen. Voor Ernesto Valverde reden genoeg om Lionel Messi rust te gunnen. La Pulga kreeg net als Samuel Umtiti vrijaf. Gerard Pique startte op de bank, maar moest al na een half uur invallen. Thomas Vermaelen raakte geblesseerd uit aan zijn hamstring.

Voor Barça was het onheil op dat moment al een tijdje bezig. Emmanuel Boateng had zijn eerste twee doelpunten al op papier staan. Hij was twee keer attent op momenten dat de defensie van Barcelona niet op stond te letten. Het antwoord kwam van de voet van Philippe Coutinho. Randje zestien schoot de winterse miljoenenaankoop mooi in de rechterhoek.

Het duel kwam na rust op z'n kop te staan. Boateng maakte zijn hattrick compleet, en was Enis Bardhi twee keer trefzeker. In het Estadio Ciudad de Valencia dacht iedereen nu wel achterover te kunnen leunen. Een Messi-loos Barcelona kon dit toch niet meer herstellen? Maar plotseling kreeg Coutinho het op zijn heupen. Van zijn verblijf tot nu toe bij Barcelona is teleurstellend, maar hij etaleerde zondagavond zijn klasse. Met onder andere een fraai schot hielp hij Barcelona weer op het goede spoor.

Na een rake strafschop van Luis Suarez stond het twintig minuten voor tijd plots 5-4. Barcelona deed er nog even alles aan om de eerste competitienederlaag te voorkomen. Maar Levante hield stand en bezorgde Barcelona in het slot van La Liga nog een behoorlijke kater.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen