Roda JC vliegt uit de Eredivisie na nederlaag tegen Almere

13 mei 2018, 21:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC is na drie jaar Eredivisievoetbal weer gedegradeerd naar de Jupiler League. De Limburgers verloren in eigen huis met 1-2 van Almere City. Sylvester van der Water velde in de eerste helft het vonnis na slecht keeperswerk van Hidde Jurjus. De gelijkmaker van Dani Schahin was in de tweede helft niet genoeg om degradatie af te wenden voor de mannen uit het zuiden. Zeker niet omdat Faris Hammouti in de slotfase Roda definitief naar de Jupiler League schoot.

Dezelfde Jurjus ging enkele minuten later gigantisch in de fout. Hij bokste een hoge, vangbare bal onnodig weg in de voeten van Damon Mirani. De verdediger schoot op de paal, maar de rebound was voor Almere City-paradepaardje Van der Water. De vleugelspeler roste de bal vervolgens keihard achter de onfortuinlijke Jurjus: 0-1. Vervolgens was Roda het even helemaal kwijt en had Jurjus veel moeite met een afstandsschot van Overtoom. Aan de andere kant testte Gustafson wederom het aluminium, want de spelmaker schoot op de buitenkant van de paal. De Limburgers mochten zich vlak voor rust ook beklagen, omdat een overtreding van Almere-doelman Chiel Kramer niet bestraft werd met een pingel.

Wat Roda ook probeerde, aanspraak en kansen op de 2-1 kreeg het niet. Wat heet: Hammouti schoot na goed voorbereidend werk van Overtoom het Eredivisieschap van Roda aan diggelen: 1-2. Daardoor komt er na drie seizoenen Eredivisievoetbal een nieuw Jupiler League-avontuur aan voor Roda. Almere mag nog hopen op een debuut in de Eredivisie. In de finale wacht De Graafschap, dat eerder vandaag afrekende met Telstar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen