Sparta komt met de schrik vrij tegen dapper Dordrecht

13 mei 2018, 18:52   Bijgewerkt: 14 mei 2018, 07:52

Ternauwernood is Sparta zondagavond ontsnapt aan degradatie. De Rotterdammers herpakten zich tegen FC Dordrecht, dat na een 0-2 voorsprong op weg leek naar een stunt. Dankzij Deroy Duarte (foto) en Robert Mühren kon Sparta toch nog opgelucht ademhalen. Want het gelijkspel (2-2) was voldoende na de 1-2 overwinning van donderdag aan de Krommedijk. Sparta moet zich gaan opmaken voor het beslissende tweeluik met FC Emmen.

Een horrorscenario ontvouwde zich al snel voor iedereen die Sparta een warm hart toe draagt. Nog geen tien minuten na het eerste fluitsignaal stoomde Daniël Breedijk op, waarna hij meegaf aan Denis Mahmudov. De Macedoniër haalde van een meter of twintig uit en zag zijn schot via het scheenbeen van Bart Vriends achter Leonard Nienhuis verdwijnen.

Na een klein half uur werd het allemaal nog erger, toen Jeremy Cijntje kon profiteren van een misverstand tussen Nienhuis, Vriends en Miquel Nelom. De drie kregen geen van allen de bal weg, waardoor Cijntje er met het leer vandoor ging. In een leeg doel was het eenvoudig scoren en stond het 0-2. Dat betekende virtuele degradatie voor Sparta, wat voor Dick Advocaat reden genoeg was om nog vóór in te grijpen. De oud-bondscoach bracht Thomas Verhaar voor Kenneth Dougall en dat was een uitstekende wissel, want het eerste balcontact van Verhaar was een vrije trap die maar net naast ging. 

Sparta kreeg nieuwe energie van de aansluitingstreffer en voerde de druk flink op. Voor Dordrecht brak een fase aan van puur overleven, wat lange tijd goed ging voor de Schapenkoppen. Een klein kwartier voor tijd was daar echter Mühren die uit een scrimmage de gelijkmaker wist te produceren. Na nog een enorme kans voor Mahmudov bleek dat voldoende voor Sparta om te overleven. 

Sparta gaat donderdag op bezoek bij Emmen, zondag wacht de return. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen