Emmen veroordeelt NEC tot nog een jaar Jupiler League

13 mei 2018, 16:34   Bijgewerkt: 13 mei 2018, 20:15

NEC leek zondagmiddag aan een kansloze exercitie tegen FC Emmen te beginnen, maar slaagde er nog bijna in om de 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Nadat alle stofwolken in De Goffert waren opgetrokken, stond er een 4-1 stand op de borden. Maar ondanks een paar dikke kansen in de tweede helft, kwamen de Nijmegenaren niet verder en is de ploeg van Pepijn Lijnders veroordeeld tot nog minimaal een seizoen Jupiler League.

NEC liet zich op Hemelvaartsdag kansloos naar de slachtbank leiden, maar begon furieus aan de return in Nijmegen. Anass Achahbar had De Goffert na tien minuten spelen al twee keer laten juichen: eerst frommelde hij via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen en vervolgens passeerde hij Dennis Telgenkamp met een fraaie halve omhaal.

De gasten uit Drenthe oogden aangeslagen, maar sloegen na een kwartier spelen terug. Alexander Bannink (foto) dook vrij op in het strafschopgebied van NEC en schoot overtuigend de 2-1 binnen. FC Emmen nam vervolgens het heft in handen en was meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. Een geweldige uithaal van Michael Chacon ging echter net naast en Bannink raakte de paal, net als Stef Gronsveld in de rebound.

NEC rook bloed en leek een historische comeback af te dwingen, maar had de pech dat Emmen een stuk minder naïef speelde dan voor rust. De nummer zeven van de Jupiler League trok zich terug voor de eigen goal en probeerde de 4-1 stand vast te houden. Dat lukte de Drenten ook, omdat NEC drie dotten van kansen miste: Achahbar kopte tegen de lat en net naast. Romeny hield oog in oog met Telgenkamp zijn zenuwen niet in bedwang.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen