Gisteren gemist: FC Utrecht door in play-offs, Memphis onderuit

13 mei 2018, 00:30   Bijgewerkt: 12 mei 2018, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 12 mei.

Utrecht wint nipt van Heerenveen en bereikt finale van play-offs

FC Utrecht heeft ten koste van sc Heerenveen de finale van de play-offs om Europees voetbal gehaald. In de eigen Galgenwaard wonnen de Domstedelingen met 2-1, al was het in de slotfase alle hens aan dek voor de thuisploeg. Het was al met al genoeg om de 4-3 achterstand na de wedstrijd in Friesland goed te maken.

Lyon geeft zege weg zonder Memphis, verlies voor PSG

Memphis Depay werd gewisseld bij een 1-2 voorsprong, maar zag uiteindelijk hoe Olympique Lyon hele dure punten weggaf tegen laagvlieger Strasbourg. Paris Saint-Germain was na OL en Marseille de derde ploeg uit de top-vier die verloor: in eigen huis was Rennes te sterk. Verder speelde Lille zich definitief veilig in de Ligue 1 en liet Mario Balotelli mooie dingen zien.

De Vrij kijkt met gemengde gevoelens naar verlies Inter

Internazionale heeft hele dure punten laten liggen in de strijd om de vierde plaats in de Serie A. In eigen huis verloor het van Sassuolo met 1-2. Daardoor kan Stefan de Vrij met SS Lazio zich vermoedelijk opmaken voor de Champions League, waar plek vier vanaf dit seizoen recht op heeft.

Real Madrid met ruime score langs armoedig Celta de Vigo

Real Madrid heeft de laatste thuiswedstrijd van het Primera Division-seizoen afgesloten met een zeer royale overwinning. In een rommelig duel met Celta de Vigo had De Koninklijke geen kind aan de opponent (6-0), ondanks dat Cristiano Ronaldo ontbrak. Ook Atlético Madrid pakte, met beduidend meer moeite, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332759/atletico-madrid-wint-moeizaam-bij-getafe-verlies-voor-seedorf/,_blank,drie punten].

Borussia Dortmund en Stöger na één seizoen al uit elkaar

Peter Stöger vertrekt na dit seizoen alweer bij Borussia Dortmund. De opvolger van Peter Bosz werd in december aangesteld, maar zal vanaf komend jaar niet meer te zijn zijn als hoofdcoach. De club en hij gaan aan het einde van dit huidige seizoen, als zijn contract afloopt, uit elkaar.

Van Drongelen kapot van degradatie met HSV: "Doet veel pijn"

De droomtransfer van Rick van Drongelen naar Hamburger SV afgelopen zomer is inmiddels, in elk geval voor even, een nachtmerrie geworden. De jonge verdediger degradeerde met de Bundesliga-dino zaterdag namelijk definitief naar het tweede niveau van Duitsland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen