Utrecht wint nipt van Heerenveen en bereikt finale van play-offs

12 mei 2018, 22:58   Bijgewerkt: 12 mei 2018, 23:16

FC Utrecht heeft ten koste van sc Heerenveen de finale van de play-offs om Europees voetbal gehaald. In de eigen Galgenwaard wonnen de Domstedelingen met 2-1, al was het in de slotfase alle hens aan dek voor de thuisploeg. Het was al met al genoeg om de 4-3 achterstand na de wedstrijd in Friesland goed te maken. Daarmee zit voor Jurgen Streppel zijn periode erop bij sc Heerenveen, terwijl middenvelders Yassin Ayoub en Zakaria Labyad mogelijk nog een mooi afscheid krijgen.

Wie de wedstrijd van afgelopen donderdag gekeken had, zag een geweldig spektakelstuk tussen de nummers vijf en acht van de Eredivisie. Dat beloofde wat voor de return van zaterdagavond, maar helaas heeft de wedstrijd nooit dezelfde amusementswaarde gehaald als het treffen in Friesland. Pas in het laatste kwartier werd het spannend toen Heerenveen de aansluitingstreffer maakte.

Heerenveen moest helemaal aan de bak toen Mark van der Maarel na een klein uur de score met zijn hoofd verdubbelde. De Friezen moesten opeens twee keer scoren om nog door te dringen tot de finale tegen Vitesse. De handdoek leek in de ring geworpen, tot opeens Henk Veerman iets goeds deed in de aanval. Hij legde perfect klaar voor invaller Marco Rojas, die de 2-1 maakte. Het was de eerste echte grote kans van de bezoekers, die in de slotfase nog gingen stormen. Jean-Paul de Jong bracht Dario Dumic voor Lukas Görtler: overleven was het devies geworden voor de thuisploeg. 

Heerenveen deed wat het kon, maar het was niet genoeg om Utrecht te verslaan. In de slotminuut was Denzel Dumfries nog akelig dicht bij een goal, maar zijn kopbal vloog nét over de kruising. Dat betekent dat FC Utrecht de tegenstander van Vitesse wordt in de finale. Inzet is een ticket voor de voorronde van de Europa League. Komende dinsdag wordt de eerste wedstrijd in Arnhem gespeeld. De return wordt volgende week zaterdag gespeeld.

[photo,113921,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen