Guardiola: "Zit veel van Cruijff in het team van Manchester City"

12 mei 2018, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pep Guardiola heeft verteld dat er veel invloeden van Johan Cruijff zichtbaar zijn bij Manchester City. De Catalaan ziet de elementen die hij ooit leerde van de Nederlandse oefenmeester terug in zijn ploeg in Manchester. "Zo veel, dat kun je je niet voorstellen." 

Dat openbaarde hij in een interview met Ziggo Sport. "Ik heb het geluk gehad dat hij er was in mijn loopbaan. Als manager voelde ik me met hem verbonden. Ik heb geleerd van zijn kennis en adviezen", aldus Guardiola, die ook in zijn tijd bij FC Barcelona regelmatig overleg had met Cruijff. Ook in Manchester in diens hand nog altijd zichtbaar. "Er zit veel van hem in dit team. Zijn invloed is groot geweest", verzekerde de trainer.

Op de vraag waarom hij op dit moment geen Nederlanders in het team heeft bij City, antwoordde de coach gevat. "Die zijn te duur", verwees hij met een knipoog naar de transfer van Virgil van Dijk, die voor Liverpool koos. Met Philippe Sandler komt er deze zomer toch een Nederlandse verdediger naar City. "We denken dat hij veel potentie heeft om beter te worden. Of hij tijd nodig heeft? Soms word je verrast door spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen