HSV degradeert, Hoffenheim de CL in en verlies Bayern München

12 mei 2018, 17:26

Op de slotdag van de Bundesliga is er meer dan voldoende gebeurd. Voor het eerst in de historie van de Bundesliga is Hamburger SV namelijk gedegradeerd. Het bolwerk uit Hamburg verkeerde al lange tijd in onzekerheid en heeft het vege lijf ondanks een overwinning op de slotdag niet weten te redden. Het is dus na 19.985 dagen op het hoogste niveau gedegradeerd. Ondertussen eindigden de nummers drie tot en met vijf op hetzelfde puntenaantal en verloor Bayern München thuis met 1-4 van VfB Stuttgart.

De strijd onderin

Jarenlang ontsprong HSV de dans onderin de Bundesliga en meerdere keren deed de club dat op miraculeuze wijze. De ploeg uit Hamburg had vandaag tijdens de laatste speelronde van de Bundesliga wederom een wonder nodig, maar die vond niet plaats. HSV moest zelf winnen en hopen op een nederlaag van Wolfsburg, dat thuis speelde tegen de al gedegradeerde hekkensluiter 1. FC Köln. Wolfsburg won echter met 4-1 in een duel waar Paul Verhaegh uitviel met een vervelende hoofdwond.

De Europese tickets

Wat betreft de strijd om de Europese tickets was het zaterdag het meest spannend in de Bundesliga. Meerdere clubs konden vanuit een moeilijke positie toch nog een Europees ticket pakken, waaronder 1899 Hoffenheim. De ploeg moest winnen van Borussia Dortmund om Champions League-voetbal veilig te stellen en slaagde daar zeer knap in: 3-1. Daardoor wipt Hoffenheim zelfs over Dortmund heen naar de derde plaats omdat het een doelpunt meer heeft gemaakt dan Dortmund.

Bayer Leverkusen is dankzij een overwinning op Hannover 96 ook op 55 punten geëindigd, maar had een grotere zege dan de 3-2 zege nodig om Dortmund op doelsaldo te passeren. Dat betekent dat Bayern München, Schalke 04, Hoffenheim en Dortmund volgend jaar Champions League spelen. Bayer Leverkusen en het ingekakte RB Leipzig, dat vandaag nog wel uithaalde met 2-6 zege op Hertha BSC, hebben de Europa League-tickets gepakt. 

Bayern verliest van Stuttgart

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen