Ajax
0 – 0
SC Heerenveen

Transferweekje: Van der Gaag, Arias en Advocaat zijn in trek

Transferweekje: Van der Gaag, Arias en Advocaat zijn in trek

12 mei 2018 – Hoewel de transfermarkt dicht is, gaan de geruchten nog altijd meer dan op volle toeren. Met het einde van het seizoen in zicht, beginnen clubs vast rond te kijken naar versterkingen. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.Van der Gaag tekent bij NAC

Hij kon ook naar sc Heerenveen, maar Mitchell van der Gaag ziet meer in een dienstverband bij NAC Breda. Diverse media berichten dit weekend dat de oefenmeester, die het bij Excelsior meer dan uitstekend heeft gedaan, op het punt staat om bij NAC te tekenen. De deal komt mogelijk dit weekend al rond. Onlangs werd bekend dat Stijn Vreven deze zomer vertrekt bij NAC, waardoor de club nu vol heeft ingezet op de komst van Van der Gaag. Van der Gaag wekte met zijn goede werk bij Excelsior ook interesse van Sydney FC, maar lijkt te gaan kiezen voor De Parel van het Zuiden. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar hij gaat tekenen.

Advocaat weer op de radar in Rusland

Dick Advocaat (70) vertrekt na de play-offs bij Sparta Rotterdam, maar hoeft niet bang te zijn dat hij zonder werk komt te zitten. De zeventigjarige hoofdtrainer geniet de interesse van Zenit St. Petersburg, de Russische club waar hij al eerder succesvol in dienst was. Die club is naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdcoach vanwege het vertrek van Roberto Mancini. Volgens Voetbal International zijn ook Sinisa Mihajlovic (in januari ontslagen bij Torino) en Sergej Semak (FK Ufa) in beeld is. Het zal sowieso nog even duren voordat er duidelijkheid komt, omdat Zenit moet wachten met het sluiten van een deal tot het definitieve afscheid van Mancini. Diens contract loopt eind juni af.

Arias kan naar Juventus

Santiago Arias is ook iemand die niet hoeft te klagen over interesse. De rechtsback wil deze zomer een stap hogerop maken en weet zich in de belangstelling van topclub Juventus. PSV werkt mee aan een transfer van de rechtsback, die een transfer naar Turijn zelf wel ziet zitten. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Er zijn meer clubs die interesse hebben in de Colombiaanse verdediger, die sinds 2013 het shirt van PSV draagt.

Ajax wil alleen de hoofdprijs voor Neres

Een club die in de aanstaande transferwindow David Neres wil binnen hengelen, moet diep in de buidel tasten. Volgens UOL Esporte wil Ajax vijftig miljoen euro vangen voor de buitenspeler. Deze week werd duidelijk dat Borussia Dortmund interesse heeft in de aanvaller, maar die club deed een bod van 'slechts' dertig miljoen euro. Dat ligt dus nog ver af van het bedrag dat Ajax op de rekening wil krijgen. Volgens het bovengenoemde Braziliaanse medium baalt Neres zelf van de zeer hoge vraagprijs. Komt er een club die daadwerkelijk vijftig miljoen wil betalen voor Neres, dan wordt hij de duurste Ajacied ooit.

Wil Neymar toch blijven?

Er kwamen deze week berichten naar buiten dat Neymar belangstelling geniet van Real Madrid en dat hij zelf ook graag de stap naar de Spaanse hoofdstad wil maken. Op Twitter laat hij echter andere geluiden horen en zegt de Braziliaanse ster dat hij toch gelukkig is bij Paris Saint-Germain. "Ik ben er trots op het nieuwe shirt te dragen en jullie vreugde te blijven geven'', schrijft de 26-jarige aanvaller. Neymar is bezig aan zijn eerste seizoen bij PSG. Vorige zomer betaalde die club maar liefst 222 aan FC Barcelona om hem los te weken.

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 januari 2019

  2. zaterdag 19 januari 2019