Mount over Vitesse-periode: "Heb de perfecte keuze gemaakt"

12 mei 2018, 10:23

Mason Mount stond bij Chelsea al te boek als een enorm talent, maar dit seizoen komt hij in de Eredivisie pas volledig tot wasdom. De negentienjarige huurling van Chelsea stelt dat hij de goede keuze heeft gemaakt met zijn komst naar de Nederlandse Eredivisie. Hij kijkt terug op een goed seizoen bij Vitesse.

Dat zegt de Engelse spelmaker tegen De Gelderlander. "Vitesse is een bekende uitvalsbasis vanuit de club", zegt hij. "Ik stond voor de overstap vanuit de junioren naar het profvoetbal. Dan wachten belangrijke keuzes. Dat is voetbal in de lagere Engelse divisies of in het buitenland. Chelsea vond Vitesse voor mij de beste optie. Ook vanwege de deelname aan de Europa League. Ik heb de perfecte keuze gemaakt", stelt hij.

Toch werd hij door Vitesse niet volledig in de watten gelegd. "We spraken met Mohammed Allach (voorheen technisch directeur,) en trainer Henk Fraser. Zij overtuigden mij naar Vitesse te komen. De trainer zei me dat ik geen enkele garanties kreeg", aldus Mount. "Ik moest me in het team knokken. Ik moest de trainer overtuigen van mijn kwaliteiten. Er was op geen enkele manier een voorkeursbehandeling te verwachten. Ik moest doorbreken in het mannenvoetbal. Dat was voor mij het signaal om voor een jaar te tekenen. En ik heb er geen moment spijt van gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen