Feyenoord mag steeds meer hopen na gelijkspel Marseille

11 mei 2018, 23:55

Olympique Marseille dreigt in de Ligue 1 buiten de top-drie te vallen. Voor Feyenoord is dat een belangrijke voorwaarde om volgend seizoen alsnog rechtstreeks de groepsfase van de Europa League in te gaan. Marseille speelde vrijdagavond gelijk op bezoek bij EA Guingamp (3-3).

Marseille, dat woensdag de Europa League-finale tegen Atlético Madrid speelt, was enkel gebaat bij een overwinning. Nu kunnen concurrenten Olympique Lyon en AS Monaco L'OM zaterdag op onoverbrugbare afstand zetten als het gaat om toegangsbewijzen voor de (voorronde) Champions League. Voor Feyenoord is dit voorlopig het ideale scenario, want de Rotterdammers gaan de poulefase in als Marseille vierde eindigt in Franrkijk én woensdag de Europa League wint.

Feyenoord zal zaterdag met bovengemiddelde interesse de uitwedstrijd van Lyon met Strasbourg, en het thuisduel van Monaco met Saint-Etienne volgen. Wanneer beide ploegen winnen, hoeft Feyenoord alleen nog maar te hopen op Europa League-winst van Marseille.

In theorie kan Marseille op de slotdag van de Franse competitie nog in punten gelijk komen met Monaco, maar de kampioen van vorig seizoen heeft een behoorlijk beter doelsaldo.

Lees ook: PSV en Feyenoord zijn blij met successen Liverpool en Marseille

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen