El Khayati blijft hopen op een oproep voor het WK met Marokko

El Khayati blijft hopen op een oproep voor het WK met Marokko

12 mei 2018 – De vakantie lonkt voor Nasser El Khayati. Tenzij ADO Den Haag vanavond (zaterdag) voor een wonder zorgt tegen Vitesse. Of bondscoach Hervé Renard moet de 29-jarige spelmaker opnemen in de WK-selectie van Marokko. De kansen voor beide zijn gering, maar El Khayati houdt hoop.Van de feestvreugde na het behalen van de play-offs om Europees voetbal is in de Hofstad weinig meer over. Natuurlijk, dat ADO Den Haag aan mag schuiven voor het seizoenstoetje verdient een compliment. Maar Vitesse liet ADO Den Haag hard van de roze wolk donderen. Vanzelfsprekend doet dat pijn in de residentie.

"Ik ben heel erg teleurgesteld", zegt El Khayati tegen FCUpdate.nl over de 2-5 nederlaag van woensdag. "Ik ben niet een type die zegt: het is goed zo. Tuurlijk ben ik blij met de zevende plaats in de Eredivisie, maar ik wil altijd meer. Ik had het gevoel dat we Vitesse bij ons thuis konden hebben."

Het liep allemaal anders. Vitesse was uiterst effectief in het Cars Jeans Stadion. "Wij hadden dertien, veertien doelkansen. Vitesse had er een stuk of zes en scoort vijf keer. Knap van hen. Gezien het veldspel en de kansen die wij creëerden, verdienden we meer", vindt El Khayati, die beide Haagse doelpunten voor zijn rekening nam.

ADO Den Haag heeft in Arnhem minimaal 0-4 overwinning nodig om de finale van de play-offs te bereiken. Voor de ploeg van Alfons Groenendijk biedt het spelbeeld van drie dagen geleden enige houvast. El Khayati: "We hebben sowieso de motivatie om voor een stunt te zorgen. Ik kan slecht tegen mijn verlies. In de play-offs zijn er weinig kansen om schade te herstellen, maar vanavond hebben we er nog één."

WK
Een Haagse Remontada zou er eentje zijn voor de eeuwigheid. Maar normaliter eindigt het seizoen voor El Khayati en begint voor hem volgende week de Ramadan. "Met familie ga ik vasten. Ik denk ook dat ik in die periode ook een week of twee naar Marokko ga."

De Ramadan eindigt op donderdag 14 juni. Precies de dag waarop het WK in Rusland begint. El Khayati houdt in zijn achterhoofd dat hij mee mag naar het eindtoernooi. Al riep Renard hem nooit op, ook niet tijdens de laatste interlandperiode. En stond de geboren Rotterdammer eveneens niet bij een uitgelekte voorselectie, die volgens Renard een gevalletje fake news was.

Tot dusver bleef het de laatste tijd vanuit Marokko stil richting El Khayati. "Hoop heb ik altijd. Het zou aan de ene kant een teleurstelling zijn als ik niet word opgeroepen, maar de plaatsen in de selectie zijn duur. Het is niet meer zoals voorheen. Marokko heeft betere spelers, en ook de resultaten zijn beter. Er zijn voor de bondscoach weinig redenen om te veranderen."

En of de concurrentie hoog is voor El Khayati. Op zijn plekje hij moet onder meer wedijveren met Hakim Ziyech en Younes Belhanda van Galatasaray. "Er zijn genoeg goede spelers die op mijn positie goed uit de voeten kunnen, waaronder Ziyech. Dat zijn spelers die een streepje voor hebben. Hij is ook iemand die het verschil kan maken. Mocht ik niet meegaan, dan ben ik de eerste die juicht als Marokko scoort."

Door: Steven Koelma

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021

  3. zondag 17 januari 2021