Schuurs debuteert met een oefennederlaag voor Ajax

11 mei 2018, 20:21   Bijgewerkt: 11 mei 2018, 20:46

Het officieuze Ajax-debuut van Perr Schuurs (op archiefbeeld) heeft geresulteerd in een nederlaag (1-0). De Amsterdammers besloten vrijdag het seizoen met een oefenwedstrijd in Abu Dhabi tegen Al-Ahly. Ajax verloor door een doelpunt in de slotfase.

Al Ahly greep het treffen aan om afscheid te nemen van Hossam Ghaly. De oud-Feyenoorder beëindigt zijn profcarrière en werd zo uitgebreid in het zonnetje gezet, dat bijna een half uur later werd afgetrapt. Naast Schuurs - hij speelde de hele wedstrijd mee - had Erik ten Hag ook basisplaatsen voor Mitchel Bakker, Noussai Mazraoui en Jurgen Ekkelenkamp. Hassane Bandé, Dennis Johnsen, Teun Bijleveld, Norbert Alblas, Dani de Wit en Azor Matusiwa zouden later invallen.

De eerste helft was voor Al Ahly. Na een kans voor Mazraoui, kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden. Ajax mocht André Onana danken dat het met 0-0 ging rusten. In de tweede helft kreeg Ajax meer de regie in handen. De Wit was het dichtste bij een treffer. Sherif Ekramy, die ook een verleden bij Feyenoord heeft, leek geklopt maar kon de bal net voor de lijn weghalen.

Om een winnaar aan te wijzen, leek het oefenduel af te stevenen op een strafschoppenserie. Totdat Salah Mohsen het op zijn heupen kreeg. De ingevallen Alblas liet zich door Mohsen verrassen in de linkerhoek: 1-0. In de zes resterende minuten kon Ajax de nederlaag niet afwenden.