Koeman maakt zich zorgen over vertrek talenten naar buitenland

11 mei 2018, 19:32

Dat talenten op jonge leeftijd naar het buitenland verkassen, baart Ronald Koeman zorgen. Momenteel is er veel te doen over de pas negentienjarige Justin Kluivert, wiens toekomst in het buitenland zou liggen. Maar in de voorbije jaren gingen al heel veel jonge spelers hem voor.

"Het is jammer en geen goede situatie voor het Nederlandse voetbal", zegt Koeman tegen de NOS. "Wij kunnen advies geven: denk hieraan, aan de consequenties. Maar uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf, hoe jong ze ook zijn. Hoe eerder jonge spelers weggaan, hoe minder het niveau in de Eredivisie gaat worden. Maar het ligt ook aan het feit dat we de race hebben verloren ten opzichte van het buitenland."

Koeman weet ook dat in het buitenland veel hogere salarissen worden betaald. "Eigenlijk zou het sportieve de belangrijkste reden moeten zijn. Maar je hebt ook te maken met familie: er staat een prijskaartje tegenover." De bondscoach raadde Kluivert eerder al aan voorlopig bij Ajax te blijven, maar of dat gebeurt is [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332568/de-toekomst-van-kluivert-lijkt-in-de-serie-a-top-te-liggen/,_blank,de grote vraag].

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen