Twente krijgt nul op rekest op verzoek afschaffen betalingen

11 mei 2018, 08:31

FC Twente heeft een beroep gedaan op de bereidwilligheid van de mede Eredivisie-clubs, maar heeft nul op rekest gekregen. De Tukkers wilden af van de 'vrijwillige compensatie' die het betaalde nadat het jarenlang de regels overtrad, maar daar werken de collega-bestuurders niet aan mij, tot frustratie van algemeen directeur Erik Velderman.

"Na de degradatie heb ik berichtjes vol compassie gehad van collega-bestuurders en daarom heb ik bij de vergadering van de ECV een beroep gedaan op die compassie. Ik heb gevraagd om coulance met een club die in één klap twaalf miljoen van zijn omzet is kwijtgeraakt, maar die heb ik helaas niet gekregen", vertelt hij in De Telegraaf om de compensatieregeling af te schaffen.

Omdat de Tukkers tegen de regels in een (te) sterk team formeerde, liepen andere Eredivisie-clubs tv-gelden mis, omdat ze lager eindigden dan ze anders hadden gedaan. Als compensatie zou FC Twente drie seizoenen een half miljoen euro betalen: vanwege de degradatie willen ze daar vanaf. Mogelijk volgen er juridische stappen, omdat Twente vindt dat er geen rechtsgrond is voor deze afspraak, die volgens Velderman onder 'grote druk' tot stand gekomen is onder Onno Jacobs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen