Houwen hoopt op vertrouwen na afgeven visitekaartje

11 mei 2018, 08:05

Jeroen Houwen is niet bezig met het feit dat Vitesse op zoek is naar een nieuwe doelman voor komend seizoen. De Vitesse-keeper kreeg het vertrouwen nadat Remko Pasveer keer op keer de mist in ging. Hoewel de 22-jarige goalie het vooralsnog goed doet in Arnhem, blijft de club op jacht naar een nieuwe nummer één. Houwen haalt er zijn schouders over op.

"Ik ben niet bezig met het beleid van de club. Ik wil gewoon laten zien wat ik kan. Ja, dan is de wedstrijd tegen ADO Den Haag wel een mooi visitekaartje, denk ik", vertelt hij tegenover De Gelderlander. "Het is aan mij de leiding te overtuigen. Ik ben, denk ik, de laatste weken gegroeid in mijn rol. Het is wennen, hoor, de Eredivisie. Dat is een ander podium dan Jong Vitesse. Er heerst meer druk. Dat is genieten én ik leer versneld bij. Neem de entourage bij ADO. Al dat publiek keerde zich tegen me. Ik werd uitgefloten. Dat motiveert wel, hoor."

Hoewel Houwen over het algemeen dus tevreden is met zijn ontwikkeling, ziet hij ook nog genoeg verbeterpunten. "Ballen tegenhouden is mijn hoofdtaak, maar die trappen moeten veel beter", vindt de doelman, die het liefst de concurrentiestrijd ook volgend jaar wint bij Vitesse. "Ik streef het hoogste na."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen