Labyad kan Ajax aan volgens teamgenoten: "Op en top prof"

11 mei 2018, 07:51   Bijgewerkt: 11 mei 2018, 08:04

Zakaria Labyad is klaar voor de transfer naar Ajax. Dat vinden zijn ploeggenoten bij FC Utrecht althans, over de man die zijn elftal in Heerenveen woensdagavond nog behoedde voor een bijzonder slechte uitgangspositie in de play-offs. "Zakaria is een op en top prof. Iemand die altijd volle bak gaat, strijd levert en af en toe ook een tikkeltje smerig kan zijn", beschrijft Urby Emanuelson.

De oud-speler van de Amsterdammers weet wat er gevraagd wordt in de hoofdstad. "Ik denk dat er bij Ajax geen speler is met precies deze kwaliteiten. Ik denk dat hij daarin onderscheidend is ten opzichte van de rest", vertelt hij tegenover De Telegraaf over Labyad. Ook was er overleg over de toekomstige transfer. "Zakaria is de afgelopen weken naar mij toegekomen om te overleggen en heeft me ook veel vragen gesteld."

Net als Emanuelson denkt ook David Jensen dat zijn ploeggenoot klaar is voor de Nederlandse top. "Iedereen weet dat Zakaria tot de beste spelers in Nederland behoort. Ik denk zelf dat hij een transfer naar Ajax verdient. Hij heeft er de kwaliteiten voor en hij is er nu ook klaar voor. Hij is een speler die ook op dat niveau het verschil kan maken. Maar eerst moet hij nog drie duels belangrijk zijn voor ons. Ik weet zeker dat hij er alles aan gaat doen om dat te zijn", aldus de keeper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen