Elia trots op oproep van Koeman: "Zie het als een bevestiging"

11 mei 2018, 07:36

Eljero Elia is bijzonder blij dat hij weer is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De voormalig aanvaller van Feyenoord zinspeelde zelf al een tijdje over een terugkeer in Oranje, maar zat afgelopen week dan eindelijk ook daadwerkelijk bij de voorselectie van Ronald Koeman. Toch rekent hij zich nog niet rijk.

"Ik heb vaker bij de voorselectie gezeten, maar uiteindelijk werd het niks. Ik zie het als een stimulans en een bevestiging dat ik goed bezig ben. Wat er in de toekomst gebeurt, zie ik wel", vertelt hij in De Telegraaf. Zijn oproep is bijzonder: de laatste keer was namelijk alweer bijna zes jaar geleden. Toch gaf hij zelf eerder aan het gek te vinden dat hij nergens in beeld is. 

"Het grootste geheim is heel blijven. Ik heb het geluk nooit zware knieblessures te hebben opgelopen, waardoor ik me nu nog topfit voel. En ervaring is heel belangrijk. Ik weet wat er in welke situatie wordt gevraagd", legt hij uit. "En de Turkse competitie is me echt heel goed bevallen, heeft me positief verrast. Hier lopen grote namen. Het niveau moet je echt niet onderschatten, want ik moest vanuit de Eredivisie echt even bijschakelen qua duelkracht en overlevingsmentaliteit. Elke wedstrijd is een gevecht. En het leven in Turkije is, hoe gek dat ook klinkt, lekker rustig. Ik woon een half uur buiten Istanbul."

Volgens Elia kan hij nog van toegevoegde waarde zijn voor Oranje. "Ervaring, snelheid, diepte, acties, bravoure en scorend vermogen", somt hij op. Óók in een 5-3-2 formatie, wat Koeman vermoedelijk de komende tijd nog wel aanhoudt. "Als ik een nieuwe kans krijg, ga ik in elk geval 'buffelen'. Het maakt niet uit waar de trainer me neerzet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen