Akhisar krijgt ook Fenerbahce klein en wint de Turkse beker

10 mei 2018, 21:29   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 21:35

Akhisar Belediyespor heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de Turkse beker. De ploeg die in de competitie tegen degradatie vecht, rekende in de eindstrijd af met koploper Fenerbahce. Daarmee gaf het de bekerreeks waarin al enkele andere reuzen versloeg een passend vervolg en won zo voor het eerst in de historie de Turkse beker: 3-2.

Destijds maakte Serginho de openingsgoal, ditmaal was het Miguel Lopes die na een half uur de bal heerlijk binnen volleerde. Nadat de bal half werd weggewerkt, kwam die voor de voeten van de rechtsback. Die twijfelde niet en schoot a la Daniel Alves hard in de verre hoek raak: 1-0.

Een kopbal, hoe kan het ook anders in deze finale, van Souza werd het toch nog spannend en daardoor mocht Vincent Janssen in de zes minuten extra tijd proberen om de gelijkmaker binnen te werken. Verder dan het noteren van een gele kaart voor een overduidelijke schwalbe kwam de Nederlander echter niet, waardoor Akhisar Belediyespor de stunt compleet maakte. Zij winnen voor het eerst in de historie de Turkse beker.

En alleen de supporters van Besiktas zullen daar, gezien de return van de halve finale, blij mee zijn van de inwoners van Istanboel.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen