Lijnders ontevreden met NEC: "Simpele dingen gingen mis"

10 mei 2018, 17:21   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 17:27

Pepijn Lijnders was na het duel met FC Emmen in de play-offs zeer ontevreden over het optreden van zijn eigen ploeg. De coach zag hoe NEC in het heenduel met 4-0 onderuit ging in Drenthe. Het was een terecht verlies, zo oordeelde hij hard. "Op deze manier kun je niet naar de Eredivisie", was zijn simpele conclusie.

Met name de manier waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen voor rust, uit twee hoekschoppen, was voor de coach onbegrijpelijk. "Bij de tweede corner kijken we met zijn allen maar de bal. Dan wordt het lastig. Simpele dingen gingen mis. En dan scoort Emmen ook nog uit een vrije trap die wordt aangeraakt", zag hij tegenover Omroep Gelderland. "Als je zo snel achterkomt, loop je achter de feiten aan. En dan zakt het vertrouwen weg."

Lijnders zag bovendien dat zijn ploeg geen enkel schot op doel produceerde in de hele wedstrijd. "In de tweede helft proberen we dingen te veranderen, maar vandaag was het niet goed genoeg. We hadden niet meer verdiend", was hij eerlijk over het verlies.

De handdoek in de ring werpen, weigerde de trainer - op wie na deze nederlaag ongetwijfeld weer kritiek zal komen - echter te doen. Lijnders: "Er zijn gekkere dingen gebeurd. Emmen heeft een kans van 95 procent om de finale van de play-offs te halen. Maar vijf procent is vijf procent."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen