NEC in grote problemen na overtuigende winst Emmen

10 mei 2018, 16:24   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 19:13

De dramatische tweede seizoenshelft van NEC Nijmegen zit er bijna op. In een duel met veel spanning, maar matig veldspel scoorde FC Emmen drie keer uit een standaardsituatie en vlak voor tijd na een individuele actie van Glenn Bijl. Omdat het NEC van de geplaagde trainer Pepijn Lijnders aanvallend onmachtig bleek, was 4-0 de terechte uitslag. Emmen staat met één been in de finale van de play-offs en houdt zicht op haar eerste Eredivisie-seizoen.

Het verhaal is inmiddels bekend: sinds de 35-jarige Lijnders, voorheen met veel succes werkend bij FC Porto en Liverpool FC, aangesteld werd bij NEC draait het voor geen meter. De eerste plaats werd uit handen gegeven en het voetbal dat de ploeg uit Nijmegen tentoonstelt, is zeer wisselvallig. Met weinig vertrouwen begon NEC dus aan de play-offs, terwijl het met de geblesseerde Arnaut Groeneveld ook nog haar beste speler miste.

Emmen ging met 3-0 de rust in en had voor elke goal een standaardsituatie nodig. De centrale verdedigers Jeroen Veldmate en Nick Bakker, allebei afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, kopten al vroeg in de wedstrijd raak uit een corner. Binnen acht minuten had Emmen zodoende al een marge van twee opgebouwd en werd geen tegengoal slikken belangrijker. De ploeg van Lijnders werd aan de bal gelaten, maar bij hen ontbeerde het aan de kwaliteiten en vernuft om zich door de Emmen-verdediging te spelen. Door de vroege achterstand moesten de Nijmegenaren bovendien wéér een flinke tik incasseren. 

Bij NEC lukte bijzonder weinig en moest ook nog de 3-0 slikken. Emmen-speler -Youri Loen schoot een vrije trap richting de goal en zijn door de muur getoucheerde bal vloog achter NEC-goalie Marco van Duin. Zonder één geslaagde aanval en met een ruime achterstand op zak zochten de bezoekers de kleedkamer op, terwijl enkele meegereisde fans ook al het uitvak verlieten. In de rust had Lijnders vast en zeker een donderspeech in huis en voerde hij een dubbele wissel uit. Steeven Langil en Sven Braken kwamen erin voor de ploeterende Anass Achahbar en Ferdi Kadioglu. Resultaat? Nee, dat was niet te zien.

Ook met de drie invallers ging het niet lopen bij Nijmegen. Emmen creëerde behoudens de goals geen uitgelezen kansen, tot vlak voor tijd. In de 88ste minuut maakte Glenn Bijl, die al een assist achter zijn naam had, met een heerlijke actie namelijk nog de 4-0. Het team van Lijnders heeft een wonder nodig om tegen FC Emmen nog door te komen. De kritiek op de jonge oefenmeester zal blijven toenemen: slechts een heel goed resultaat in De Goffert lijkt hem nog te kunnen redden. Voor Emmen is de ruime zege in eigen huis een beloning voor een uitstekend en stabiel jaar. Al weten ze inmiddels het noorden des lands dat een ruime voorsprong in de play-offs geen zekerheid is op de volgende ronde...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen