Spoorboekje: Ajax oefent in Dubai, Oranje Onder-17 weer in actie

11 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 23:40

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 11 mei.

Nieuws

Duiding van de play-offs

De eerste duels in de play-offs hebben gigantisch veel spektakel opgeleverd. Waar staan we onder de streep? In de Eredivisie kan het nog alle kanten op, al heeft vooral Vitesse een goede uitgangspositie. Maar wat gaat FC Utrecht bedenken? Verder zal het blijven rommelen in Nijmegen: wellicht komt ook daar een verdere duiding op hoe het verder moet met de ploeg van Pepijn Lijnders. Ontwikkelingen genoeg dus in het Nederlandse voetbal.

Wedstrijden

Al Ahly - Ajax (18.00 uur)

Ajax is in Dubai om de Champions Golden Cup te spelen. Spelen de Amsterdammers een lang toernooi? Nee, zij spelen voor ze huiswaarts keren alleen tegen het Egyptische Al Ahly. Een aantal internationals is niet mee naar Dubai, maar aankopen Perr Schuurs en Hasanne Bandé wél. Zij kunnen tegen de club uit Egypte hun officieuze debuut in het Ajax-shirt maken. Een toernooi dat vooral om de dollars zal gaan.

Nederland O17 - Servië O17 (20.00 uur)

Eén ding is zeker: Oranje Onder-17 gaat naar de kwartfinale van het EK. Na de zeges op Duitsland (3-0) en Spanje (2-0) kan het niet meer misgaan voor de jongens van bondscoach Kees van Wonderen. Wel kunnen de Nederlandse beloften de groepswinst nog uit handen geven. Pakt Oranje één of drie punten van de nog puntloze Serviërs, dan gaat Nederland als groepswinnaar naar de kwartfinale. Er gloort weer licht aan de horizon...

Derby County - Fulham (20.45 uur)

Keert Fulham komend seizoen terug in de Premier League? Dat zou zomaar kunnen. De Londense club eindigde op de derde plaats in de Championship en is misschien wel dé favoriet om te promoveren. Eerst moet Fulham in twee wedstrijden zien af te rekenen met Derby County. Daarna volgt eventueel nog een finale tegen Aston Villa of Middlesbrough. Het is altijd een lange weg naar het hoogste niveau, zo weet ook Jaap Stam uit ervaring.

Voetbal op TV

17.55 uur: Al Ahly - Ajax, Ziggo Select - live verslag van oefenwedstrijd

21.00 uur: Voetbal Inside, RTL 7 - een overzicht van de leukste fragmenten uit de bekende talkshow over voetbal

20.40 uur: Derby Country - Fulham, Ziggo Voetbal - live verslag van duel in play-offs Championship

21.00 uur: Avondje NAC - een liefdesverklaring', FOX Sports - herhaling van de recent in première gegane documentaire

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen