Miedema verwacht Engelse dominantie in vrouwenvoetbal

10 mei 2018, 13:12

Het vrouwenvoetbal in Engeland is zich enorm aan het ontwikkelen, meent Vivianne Miedema. De speelster van Arsenal ziet de Women's Super League steeds professioneler worden en is ervan overtuigd dat de Engelse competitie binnen afzienbare tijd de sterkste ter wereld is. Volgens Miedema komt dat doordat de Engelse voetbalbond hoge eisen stelt aan de competitiedeelnemers.

Met ingang van komend seizoen moet iedere speelster een fullprofcontract hebben en de clubs een meisjesjeugdopleiding. Voldoet een club niet aan die eisen, dan wordt geen licentie verstrekt. "Een heel belangrijke stap. Ik denk dat de FA de meest vooruitdenkende organisatie is in het hele voetbal op dit moment. Ik heb eerder in Duitsland gevoetbald. Daar is alles goed geregeld, maar de stap die ze hier maken, is ongekend in Europa", zegt Miedema tegen de NOS. "Ik denk dat Engeland binnen twee à drie jaar de sterkste competitie ter wereld heeft."

De FA probeert het vrouwenvoetbal in Engeland naar een hoger plan te tillen. Dat kost geld, weet ook Miedema. Zo betaalt de voetbalbond zijn internationals een standaardsalaris van bijna 30.000 euro. "Ik denk niet dat wij ons kunnen vergelijken met wat de FA aan het doen is voor vrouwenvoetbal. Dat heeft natuurlijk met geld te maken: de FA is een van de rijkste bonden ter wereld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen