Cillessen geniet van eerste competitie-optreden van het seizoen

10 mei 2018, 11:40   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 11:45

Jasper Cillessen heeft genoten van zijn eerste optreden in de Primera División dit seizoen. De Nederlandse doelman kreeg als beloning een basisplaats van trainer Ernesto Valverde. De 29-jarige keeper hield zijn doel tegen Villarreal niet schoon, maar FC Barcelona won wel met 5-1.

Barcelona kroonde zich onlangs als Spaans kampioen en heeft niets meer om voor te spelen. "Het is lastig als er zo weinig op het spel staat, maar we houden ervan om te voetballen, dus dan is het niet moeilijk om er te staan", zegt Cillessen via Barça's officiële kanalen. De doelman moest tien minuten na rust een tegendoelpunt incasseren.

Andrés Iniesta speelde tegen Villarreal één van zijn laatste wedstrijden in het shirt van Barcelona. Na het seizoen vertrekt de Spanjaard naar een ver land. "Iniesta is een spectaculaire speler. Ik ben dankbaar dat ik met hem gevoetbald heb. Het is duidelijk dat we hem zullen missen."