Chelsea verliest belangrijke punten, tien man Arsenal onderuit

9 mei 2018, 22:45

Chelsea heeft bijzonder slechte zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. De ploeg had de kans om in te lopen op nummer vier Liverpool, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Huddersfield Town.

Chelsea - Huddersfield Town 1-1

Kort na rust kwam Chelsea verrassend op achterstand. Laurent Depoitre zette de bezoekers op voorsprong. Twaalf minuten later zorgde Chelsea er echter weer voor dat de stand gelijk was. Marcos Alonso tekende voor de 1-1. Ook met invallers Olivier Giroud en Eden Hazard lukte het Chelsea vervolgens niet meer om de winnende te maken.

Door het gelijkspel is het verschil met Liverpool nog twee punten. Voor Huddersfield was er wel feest, want de club had nog exact een punt nodig om zich te verzekeren van nog een jaar Premier League-voetbal.

Leicester City - Arsenal 3-1

Voor Arsenal begon de wedstrijd dramatisch. Met veertien minuten op de klok kwam Leicester City op voorsprong na een treffer van Kelechi Iheanacho. Een minuut later kregen de bezoekers een nieuwe domper te verwerken. Konstantinos Mavropanos kreeg direct rood na het neerhalen van de doorgebroken Iheanacho.

Na rust wist Arsenal vervolgens toch op gelijke hoogte te komen. Pierre Emerick-Aubameyang was de doelpuntenmaker. Toch wist de ploeg van Wenger geen stand te houden. Even later ging de bal op de stip na een overtreding van Henrikh Mkhitaryan. Jamie Vardy schoot vervolgens vanaf elf meter de 2-1 binnen. In de slotfase tekende Riyad Mahrez vervolgens nog voor de 3-1. Arsenal eindigt zo het seizoen op de zesde plek. Leicester City is de nummer negen.