Lijnders over toenemende kritiek: "Dat hoort erbij"

9 mei 2018, 14:02

Pepijn Lijnders moet het de laatste tijd flink ontgelden in de media. De onrust die er bij NEC heerst en het feit dat de ploeg niet rechtstreeks gepromoveerd is terwijl het bij zijn aanstelling wel aan kop ging van de Jupiler League, komt de coach op veel kritiek te staan. Zelf ligt hij daar overigens niet per se wakker van.

"Ik kijk niet en lees niet alles, maar je krijgt toch wel wat mee", vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. "Maar die kritieken zijn makkelijk naast je neer te leggen. Als het om mij persoonlijk gaat, is het iets makkelijker te weerleggen. Maar het hoort erbij, hoe er naar de Eredivisie en Jupiler League wordt gekeken. Het kan ook zomaar de andere kant opvallen."

Dat heeft trainer Lijnders geprobeerd door een trainingskamp te beleggen met zijn ploeg. "Dat was nodig, want we moeten de kopjes toch allemaal weer dezelfde kant op te krijgen. Proberen een bepaald gevoel te krijgen, want in de play-offs gaat het natuurlijk om een bepaald geloof."

Daar zag hij bovendien de ervaren Marco van Duin (31) weer aan het werk. Hij zal, doordat Joris Delle uit de selectie is gezet (nadat hij overigens gepasseerd werd), de voorkeur krijgen van Lijnders. "Als er een moment is om te veranderen, is het nu. Je gaat een nieuwe competitie in. En met Marco hebben we een stabiele factor, die heel strak is in zijn coaching en de laatste linie goed organiseert."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen