De Gier gelooft in kansen tegen Roda JC: "Schat het 60/40 in"

9 mei 2018, 12:19

Almere City heeft zeker het gevoel dat er kansen liggen in de play-offs tegen Roda JC. De ploeg van trainer Jack de Gier won de laatste drie offciële duels en denkt ook dat er tegen de Limburgers mogelijkheden liggen. Al zijn zij, uiteraard als Eredivisionist, de favoriet, vindt de oefenmeester van de nummer negen uit de Jupiler League.

"Onze doelstelling is om het ieder jaar ietsje beter te doen. Dat is qua eindklassering op de ranglijst net niet gelukt, maar in de nacompetitie kunnen we nu wel een slag slaan. Ik heb vooraf al gezegd dat als wij de play-offs zouden halen, wij daar mijns inziens een serieuze rol in kunnen spelen", vertelt De Gier op de clubsite. "We staan nu in de halve finale en willen graag de finale halen. Daar gaan we dan ook alles aan doen."

De halve finale van de play-offs is de beste klassering die Almere City ooit haalde. Destijds was Willem II te sterk. Ditmaal is ook de nummer zestien van de Eredivisie favoriet. De Gier: "Zij zijn licht favoriet, maar in het voetbal kan veel gebeuren. Ik schat de kans ongeveer 60/40 in. Wij moeten twee wedstrijden top zijn om Roda JC te verslaan. Dat is dan ook de missie. Zorgen dat we er staan en pieken op het juiste moment."

In de eerste ronde van de play-offs rekende Almere City af met MVV (1-3, 3-2).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen