Speciaal duel voor Pierie: "Lekker om voor eigen fans te starten"

9 mei 2018, 11:18

Voor Kik Pierie is de play-off-wedstrijd tegen FC Utrecht van woensdagavond speciaal. De zestienjarige verdediger maakte vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen de Domstedeling zijn debuut in het eerste van sc Heerenveen en kijkt daardoor met een goed gevoel vooruit naar de ontmoeting van vanavond.

Op de clubwebsite van de Friezen blikt de vaste basisklant terug. "Vorig seizoen maakte ik tegen FC Utrecht mijn debuut. Jeremiah St. Juste raakte geblesseerd en ik mocht warmlopen. Even later zei de trainer zei dat ik de tweede helft ging spelen. Toen ging mijn hart iets sneller kloppen." Pierie maakte toen dus zijn entree om vervolgens niet meer te verdwijnen uit de ploeg van Jurgen Streppel.

Pierie denkt dat alle vier deelnemers aan de play-offs evenveel kans maken op het Europese ticket. "FC Utrecht is een goede ploeg, maar of ze de favoriet zijn, weet ik niet. Het is een soort kleine competitie. Ik denk dat FC Utrecht, Vitesse, ADO Den Haag en wij allemaal evenveel kans hebben om de play-offs te winnen." De jeugdinternational vindt het prettig dat Heerenveen eerst thuis speelt. "Het is lekker om te mogen beginnen voor de eigen fans. Dan kunnen we met hun steun meteen iets moois neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen