De Ligt: "Kan mezelf op ieder gebied nog verbeteren"

9 mei 2018, 10:57

Hij won maandag de prijs voor Eredivisie-Talent van het Jaar en droeg dit seizoen meermaals de aanvoerdersband bij Ajax, maar de nog altijd pas achttienjarige Matthijs de Ligt loopt niet met zijn hoofd in de wolken. Hij is zeer kritisch op zichzelf.

Dinsdag werd bekend dat hij is verkozen tot Talent van het Jaar. "Ik verwachtte wel dat ik kans zou maken om Talent van het Jaar te worden", schrijft hij in zijn blog op Ajax.nl. "Daar moet ik eerlijk over zijn. Maar het is mooi om het uiteindelijk ook te worden. Ik zie mezelf nog steeds als een talent. Ik ben jong en kan nog veel leren. Maar tegelijkertijd vind ik mezelf ook een speler die anderen binnen het team moet helpen. Dat is wel bijzonder voor een talent."

Kroon op zijn werk was de aanvoerdersband die hij dit seizoen veelvuldig heeft gedragen. "Ik vond het een eer om afgelopen seizoen de aanvoerdersband te dragen", zegt de international. "De trainer vond mij er klaar voor en ik wist dat ik die verantwoordelijkheid aankon. Ik moet zeggen: ik ben er erg trots op aanvoerder van Ajax te zijn."

"Ik hou ervan grote uitdagingen aan te gaan, dus het aanvoerderschap paste daar goed bij", vervolgt De Ligt. "Iedereen heeft zijn dromen en zo is dat bij mij ook het geval. Deze dromen zijn wellicht onhaalbaar, maar ik heb dat nodig om iedere dag gemotiveerd op het veld te staan. Ik denk dat ik mezelf op ieder gebied nog kan verbeteren. Ik heb veel dingen waar ik goed in ben, maar nog niet iets wat super goed is. Daar werk ik iedere dag hard aan. Om uiteindelijk een zo compleet mogelijke speler te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen