Eredivisie Vrouwen merkt nog weinig van succesvol EK

9 mei 2018, 08:49

Een klein jaar na het zo succesvolle vrouwen EK in eigen land, is de conclusie dat de Eredivisie Vrouwen al met al nog weinig heeft gehad aan het toernooi. De Nederlandse clubs, die bezig zijn in de tweede fase van het seizoen in gesplitste competitie-delen, zitten nog altijd in financiële krapte.

"De teams brengen ongeveer 75 procent van dat bedrag zelf mee. Verder krijgen ze steun van de KNVB", vertelt Paul ten Hag, directeur van de CEV, de Coöperatie Eredivisie Vrouwen, in De Volkskrant. "Dat is goed, maar het kan beter. De clubs met een proftak bij de mannen zouden ook meer kunnen doen. De vrouwen hebben weinig inkomsten uit de markt en van mediarechten. Sommige BVO's bieden hun faciliteiten gratis aan voor de vrouwen, andere leveren een bijdrage in cash."

Dus is de CEV bezig met een commercieel platform, mede omdat er weinig te merken valt van de effecten van het EK. "Daarvan verwachten we veel", aldus Ten Hag. Ook komt er binnenkort een voorstel om nieuwe clubs toe te voegen aan de competitie, er zijn momenteel vier geïnteresseerden. Wel is het de vraag of zij het niveau aan kunnen: het dit jaar toegetreden Excelsior Barendrecht heeft het bijzonder moeilijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen