'Eredivisie-raad' wil competitie wijzigen en van kunstgras af

9 mei 2018, 08:30

De Eredivisie-clubs denken hard na over vernieuwing van de Nederlandse competitie. In dat kader presenteren Ajax-directeur Edwin van der Sar (namens de topclubs), FC Groningen-directeur Hans Nijland (subtop) en PEC-voorzitter Adriaan Visser (rechterrijtje) een aantal nieuwe formats aan hun directe collega's. De doelstelling is simpel: het Nederlandse voetbal moet weer aantrekkelijker worden.

Zij werden in 2017 aangesteld met die missie. De kunstgrasdiscussie, competitie-opzet, verdeling van tv-gelden en jeugdopleidingen waren de te bespreken onderwerpen. Woensdag geven ze daarover terugkoppeling, meldt Voetbal International. Bij de mindere clubs is er al deels onvrede ontstaan over de plannen 'in de wandelgangen'.

Volgens het medium is het idee om de Eredivisie terug te brengen naar zestien ploegen, waarbij de beloftenteams weer uit de Jupiler League gaan. Wel moeten er meer clubs kunnen degraderen en promoveren per seizoen. Verder zouden zes clubs om de Nederlandse titel moeten spelen in de slotfase van het seizoen. De overige tien clubs spelen dan tegen degradatie en om een Europa League-ticket.

Voorts wordt er voorgesteld om definitief afscheid te nemen van kunstgras en hogere vergoedingen in te voeren voor de transfers van jeugdspelers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen