FC Twente heeft tien daders in beeld voor ongeregeldheden

9 mei 2018, 07:50

FC Twente heeft de identiteit van tien relschoppers die afgelopen weekend voor overlast zorgden in de Eredivisie vastgesteld. De club uit Enschede heeft de namen doorgegeven aan de politie van de mannen die volgens de beelden verantwoordelijk waren voor het meermaals afsteken van vuurwerk. Ook is het duo dat het veld betrad, geïdentificeerd.

Dat gebeurde allemaal tijdens de voorlopig laatste Eredivisie-wedstrijd tegen NAC Breda. Het duel werd tot tweemaal toe tijdelijk gestaakt. Niet alleen zal het de degradant een fikse boete van de KNVB opleveren, ook is de schade aan het veld tweeduizend euro. "Natuurlijk hebben wij er begrip voor dat er veel emotie is na dit verschrikkelijke seizoen. Die voelen we zelf ook", aldus algemeen directeur Erik Velderman op de clubsite.

"Maar wat er zondag is gebeurd, dat kunnen we nooit accepteren. Daarvoor geldt geen enkel excuus. In de rest van het stadion merkte je ook dat men zich hier van distantieerde. Wij hebben de afgelopen dagen meerdere supporters gesproken die – al dan niet voortijdig – het stadion hebben verlaten met een slecht gevoel, terwijl zij juist kwamen om de club op een positieve manier te steunen. Steun die we ook voelen als we kijken naar de seizoenkaartverkoop. Ontzettend spijtig dat er zondag is gebeurd, wat er is gebeurd", laat de bestuurder weten.

Naast een forse boete staat de daders een levenslang stadionverbod te wachten, laat Velderman weten. "Ik blijf het zeggen: het kan niet zo zijn dat een kleine groep raddraaiers het voor al die goedwillende supporters verpest. Samen met onze veiligheidspartners nemen we de gepaste maatregelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen