Southampton wint bij Swansea; WBA degradeert

8 mei 2018, 22:43   Bijgewerkt: 8 mei 2018, 23:00

In een onvervalste degradatiekraker heeft Southampton dinsdagavond zeer goede zaken gedaan. The Saints bleken met 0-1 te sterk voor Swansea City, waardoor de club lijfsbehoud weer in eigen hand heeft. Door die zege is West Bromwich Albion, dat de laatste acht jaar op het hoogste niveau speelde, gedegradeerd naar het Championship.

Swansea en Southampton stonden voor vanavond beide op 33 punten, waardoor hun onderlinge ontmoeting van levensbelang was. De spanning was in de eerste helft goed te zien, aangezien beide ploegen de schroom niet van zich konden afgooien. Swansea had de wedstrijd redelijk onder controle, maar Southampton kreeg de beste kansen. Dat leidde in de tweede helft tot een cruciaal doelpunt. Invaller Manolo Gabbiadini tikte in de 72ste minuut binnen voor wat de winnende treffer bleek te zijn. Ook in de zes minuten blessuretijd kwam Swansea niet meer langszij.

Bij Southampton, dat speelde met Wesley Hoedt en Dusan Tadic in de basis, is de vreugde uiteraard groot. Als de ploeg in de laatste speelronde een punt pakt tegen Manchester City, is de club veilig. Swansea moet op de laatste speeldag zien te winnen van het al gegradeerde Stoke City om nog een kans te houden op lijfsbehoud. Bij de club uit Wales stonden overigens geen Nederlanders in de basis.

West Brom was de afgelopen weken aan een knappe opmars bezig en won onder meer van Manchester United en Tottenham Hotspur, maar is nu dus toch gedegradeerd. Afgelopen zaterdag kegelde ook Stoke City al uit de Premier League.