PEC heeft beet en voegt Valkanis toe aan technische staf

8 mei 2018, 17:18

Zoals verwacht heeft PEC Zwolle in Australië een nieuwe assistent voor John van 't Schip gevonden. De club maakt dinsdag wereldkundig dat Michael Valkanis de nieuwe rechterhand van de hoofdtrainer gaat worden. De 44-jarige Australiër tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar.

Valkanis volgt per 1 juli Dwight Lodeweges op, die vanaf die datum fulltime aan de slag gaat bij de KNVB. Hij is een goede bekende van Van 't Schip, aangezien hij afkomstig is van Melbourne City FC. Daar was hij dit seizoen zowel assistent-trainer als interim coach. Tussen 2009 en 2016 was Valkanis in verschillende functies werkzaam voor Adelaide United FC als onder meer directeur van de voetbalacademie, hoofdcoach van het beloftenteam, en assistent- en interim-trainer van de eerste selectie.

Hij is blij dat hij nu in Nederland aan de slag kan. "Wat voor mij begon als een droom, is nu werkelijkheid geworden. Ik voel me vereerd om bij PEC Zwolle als assistent van John van 't Schip aan de slag te gaan. De Eredivisie is één van de mooiste competities in Europa. Ik zie hier voldoende uitdagingen voor me liggen en kijk er naar uit om met deze mooie club het nieuwe seizoen in te gaan. Samen met John en Gert Peter, de spelers en de blauw-witte achterban gaan we ons best doen om met PEC Zwolle de volgende stappen voorwaarts te zetten", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen