Langeler raadt talenten uit de Eredivisie Memphis-route aan

8 mei 2018, 11:30   Bijgewerkt: 8 mei 2018, 12:12

Directeur voetbalontwikkelingen van de KNVB Art Langeler ziet dat de economische belangen de laatste jaren steeds belangrijker worden voor (jonge) voetballers. Misschien wel belangrijker dan het sportieve aspect, wat bij sommige topclubs erg troebel kan zijn. "Terwijl dat voor een speler in de ideale situatie áltijd leidend moet zijn", vindt hij.

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over de situatie waarin Justin Kluivert zich momenteel bevindt. "Nee zeggen tegen een contract waarmee je financieel compleet onafhankelijk wordt, is moeilijk. Maar in de ideale situatie kies je voor het juiste sportieve plan, waardoor dat eerste daarna alsnog komt", legt hij uit.

"De topclubs van Europa hebben altijd een mooi verhaal klaar. Als je tekent, pas je altijd in de plannen van de trainer. Maar de praktijk is een stuk weerbarstiger. Ik raad talenten de Memphis-route aan. Hij groeide uit tot de beste speler van de Eredivisie, vertrok met een prijs en dat leverde de club PSV nog een mooi transferbedrag op ook", aldus Langeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen