FC Twente wil van 'vrijwillige' compensatie Eredivisie af

8 mei 2018, 09:32   Bijgewerkt: 8 mei 2018, 09:38

FC Twente wil de compensatie, die het vorig jaar aanbood aan de andere clubs, niet langer betalen. Omdat de Tukkers tegen de regels in een (te) sterk team formeerde, liepen andere Eredivisie-clubs tv-gelden mis, omdat ze lager eindigden dan ze anders hadden gedaan. Als compensatie zou FC Twente drie seizoenen een half miljoen euro betalen: met de degradatie willen ze daar vanaf.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Naast de in totaal anderhalf miljoen euro, waarvan eenderde dit seizoen is betaald, mochten de uitfans ook een seizoen lang gratis meereizen naar Enschede. Doordat Twente gedegradeerd is, willen ze echter van die 'vrijwillige' afspraak af. Volgens Onno Jacobs, toenmalig directeur, kon Twente officieel niets worden opgelegd. Daarom werd de afspraak hem ook niet bepaald in dank afgenomen.

In een brief aan de Eredivisie CV heeft de degradant laten weten dat elke rechsgrond voor de afspraak ontbreekt. Daarom wil het daarmee stoppen, om zo de kosten te verlagen - hetgeen wat nodig is vanwege de degradatie. Woensdag wordt de mededeling verder besproken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen