Groningen geeft Padt de tijd: "Aanbieding blijft open staan"

Groningen geeft Padt de tijd: "Aanbieding blijft open staan"

8 mei 2018 – FC Groningen houdt de hoop dat Sergio Padt zijn in 2019 aflopende contract toch nog gaat verlengen. Het voorstel dat de noorderlingen deden aan de keeper, blijft voorlopig namelijk nog staan, in afwachting van de transferzomer. "Sergio weet dat we heel graag met hem willen verlengen, maar hij is ook benieuwd wat er verder nog op zijn pad komt deze zomer", aldus Ron Jans.Dat legt de technisch manager uit in het Dagblad van het Noorden. "We hebben gezegd dat de aanbieding die wij hem hebben gedaan voorlopig open blijft staan, maar er komt ook een moment dat wij als club door moeten schakelen. We kunnen niet het risico lopen dat Sergio in augustus alsnog weg wil en dat de kandidaten die wij als vervangers op het oog hebben dan inmiddels elders onderdak hebben gevonden. Het mooiste zou zijn als hij gewoon bij FC Groningen blijft."

Hetzelfde geldt voor middenvelder Juninho Bacuna. De situatie van aanvaller Mimoun Mahi is beduidend anders: hij kan al anderhalf jaar vertrekken uit Groningen, maar tot een transfer kwam het nooit. Dat moest deze zomer gebeuren, maar de laatste tijd is hij veel geblesseerd. "In tegenstelling tot voorgaande transferperiodes, toen het mocht, moet het deze zomer echt gebeuren", aldus Jans. Mahi bleef onder meer in Groningen omdat hij vader werd en vanwege het WK. Door zijn blessures is de kans groot dat hij niet wordt opgeroepen voor Marokko. Jans: "Mahi is precies op het verkeerde moment geblesseerd geraakt dit seizoen."

Verder worden Ajacieden Deyovaisio Zeefuik, hij mag volgens het dagblad vertrekken uit Amsterdam, en Mateo Cassierra sterk gelinkt aan een avontuur in Groningen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 15 oktober 2019

  2. maandag 14 oktober 2019