Verbeek doet boekje open en zegt met dood bedreigd te zijn

7 mei 2018, 11:37

Tijdens zijn periode als trainer van FC Twente is Gertjan Verbeek een aantal keer met de dood bedreigd. Anderhalve maand na zijn ontslag doet de 55-jarige coach een boekje open over zijn tijd in Enschede. Het huwelijk kende veel dieptepunten en strandde vroegtijdig.

"Via sociale media ben ik een aantal keren met de dood bedreigd", vertelt Verbeek aan de NOS. De vriendin van de trainer is actief op sociale media. "Zij schrikt zich een hoedje. Je wordt opgewacht bij de spelersbus waar iemand fysiek aan je zit. Dat zijn geen leuke dingen, dat hoort er gewoon niet bij."

Verbeek zegt ook een keer een kogelbrief te hebben gekregen. Onduidelijk is of de trainer de brief tijdens zijn Twente-periode heeft ontvangen. "Daar kun je een hoop heisa van maken, maar daar doe ik niet aan. Je schiet er niets mee op. Je moet het negeren, dan heb je er ook geen last van."

Toen Verbeek instapte, was de nood al aan de man. "Iedereen wist dat het één minuut voor twaalf was. Er is al jaren paniek. Op de oude voet doorgaan kon niet, maar veranderingen hebben ook op de korte termijn tot niets geleid. Daar was ik medeverantwoordelijk voor."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen