Van Hanegem looft Ajax-duo: "Toekomst van Nederland"

7 mei 2018, 08:29

Ajax werd dit seizoen geen kampioen, maar toch zijn er volgens Willem van Hanegem positieve zaken te melden over het voetbaljaar van de Amsterdammers. De oud-topvoetballer is met name onder de indruk van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem zijn team van het jaar samen. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt staan centraal achterin. "Die jongens zijn de toekomst van het Nederlandse voetbal", vindt Van Hanegem. "De Jong is een speler met zo veel voetballend vermogen, dat heeft hij dit seizoen vaak lieten zien. De Ligt moet echt nog wel stappen zetten. Laten we alsjeblieft stoppen met denken dat onze spelers even fluitend kunnen instromen bij Barcelona of Manchester City. Maar De Ligt bewees wel dat hij veel potentie heeft."

Op het middenveld heeft Van Hanegem onder meer plaats voor Karim El Ahmadi. "Ik wil Feyenoord wel eens zien spelen zonder hem, want bij El Ahmadi begint echt alles. Alleen zijn afstandsschoten zijn slecht, maar verder kan ik echt van hem genieten", zegt De Kromme.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen