'Tadic bij Ajax in beeld als mogelijke opvolger Ziyech'

7 mei 2018, 07:57   Bijgewerkt: 7 mei 2018, 09:47

Dusan Tadic keert op korte termijn mogelijk terug naar de Eredivisie. Ajax zou de 29-jarige Serviër willen inlijven als opvolger van Hakim Ziyech, die de komende zomer uit Amsterdam wil vertrekken. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan de komst van de oud-speler van FC Groningen en FC Twente, meldt De Telegraaf.

Een belangrijke voorwaarde van de komst is dat Southampton, de werkgever van Tadic, komend seizoen niet meer in de Premier League uitkomt. Op dit moment staan The Saints op doelsaldo nét boven de streep. Dinsdag speelt Southampton de wedstrijd van het seizoen: dan gaat de club van trainer Mark Hughes op bezoek bij Swansea City, dat evenveel punten heeft en achttiende staat. In de laatste speelronde speelt Southampton nog tegen landskampioen Manchester City.

Degradeert Tadic' werkgever, dan vergroot dat de kans dat de Servische middenvelder naar Ajax overstapt. Door een clausule in zijn contract kan Tadic in het geval van degradatie tegen een gereduceerde transfersom vertrekken bij de Premier League-club.

Tadic begon zijn carrière in Servië bij Vojvodina. In 2010 stapte hij over naar FC Groningen en maakte hij zijn entree in de Eredivisie. Twee jaar later ging de middenvelder aan de slag bij FC Twente, dat hem in 2014 verkocht aan Southampton. In vier jaar Eredivisie kwam Tadic tot 42 doelpunten in 134 wedstrijden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen