Barça behoudt ongeslagen status in snoeiharde Classico

6 mei 2018, 22:46   Bijgewerkt: 7 mei 2018, 10:53

FC Barcelona heeft zijn ongeslagen status in La Liga behouden tegen Real Madrid. In een spijkerharde El Clásico hield de landskampioen van Spanje het ruim een helft vol, met een man minder tegen de elf van de Champions League-finalist (2-2). Hoofdrolspeler was arbiter Alejandro Hernández die er te vaak naast zat, al kon hij daar door het overdreven gedrag van de spelers lang niet altijd wat aan doen.

In een spijkerharde eerste helft gingen liefst vijf spelers op de bon met een gele kaart, kreeg Sergio Roberto een rode prent voor een slaande beweging naar Real-back Marcelo en ontsnapte Bale aan een donkerrode kaart voor een overtreding op Jordi Alba. Arbiter Hernández had zijn handen meer dan vol in het duel, waarbij ook zijn grensreechters regelmatig op het verkeerde moment hun vlag opstaken voor buitenspel.

Na tien minuten floot de arbiter wel voor het openingsdoelpunt van Luis Suárez. De aanvaller werkte de bal van diezelfde Roberto binnen. Vier minuten later was het via Cristiano Ronaldo overigens alweer gelijk: de Portugees werkte een bal van Karim Benzema binnen. Daarbij raakte hij overigens wel geblesseerd aan zijn enkel. Hoewel hij de eerste helft nog volmaakte, keerde hij in de tweede helft niet meer terug binnen de lijnen.

Na een overtreding van Suárez kon de kleine Argentijn zeven minuten in het tweede bedrijf zijn ploeg met een heerlijk geplaatste bal weer op voorsprong schieten. Ronaldo zag het vanaf de bank aan: hij was geblesseerd achter gebleven met een blessure. De Portugees kon na zeventig minuten alsnog juichen toen Bale de bal uit een directe pass van Sergio Asensio, Ronaldo's vervanger, binnenwerkte.

De Welshman ging niet veel later terecht (alsnog) op de bon na een snoeiharde tackle: Marcelo en Rakitic volgden en brachten het kaarten-totaal op tien. Een winnaar kwam er, ondanks meerdere kleine kansjes voor Messi en Bale niet meer. Barcelona blijft daardoor ongeslagen in de competitie, het gat tussen beide ploegen - dat bij een zege van Barca groter zou worden dan ooit - blijft vijftien punten en Atlético Madrid blijft voorlopig derde in La Liga. De belangrijkste les die geleerd werd in El Clasico was het feit dat de invoering van de VAR in Spanje broodnodig is.

[photo,113812,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen