Roma wint nipt en is één punt verwijderd van CL-ticket

6 mei 2018, 22:40

AS Roma heeft zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de Champions League. De ploeg van Eusebio Di Francesco won op bezoek bij Cagliari nipt met 0-1. Daardoor komt Roma weer op vier punten afstand van nummer vijf Internazionale.

AS Roma, nog altijd zonder de geblesseerde Kevin Strootman, kwam binnen een kwartier op voorsprong. Op aangeven van Edin Dzeko was het Cengiz Ünder die de score opende. Cagliari kreeg echter ook kansen om te scoren voor rust. Door tweemaal goed ingrijpen van Roma-doelman Alisson slaagde de thuisploeg daar echter niet in. Zo stond het bij rust nog altijd 0-1 voor Roma.

In de tweede helft kreeg Roma enkele kansen om de score verder uit te breiden via onder anderen Radja Nainggolan. De middenvelder zag zijn schot echter over het doel verdwijnen. Enkele minuten voor tijd moest Alisson opnieuw een knappe redding verrichten om Cagliari van het scoren af te houden. Ook in de zes minuten extra tijd die volgenden werd niet meer gescoord.

Door de zege is AS Roma zo goed als zeker van Champions League voetbal komend seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer vijf Internazionale vier punten. Roma heeft aan één punt voldoende om zich te verzekeren van een CL-ticket.