Buitenland: Nürnberg terug in Bundesliga, Salzburg kampioen

6 mei 2018, 18:38   Bijgewerkt: 6 mei 2018, 19:06

FC Nürnberg keert na vier jaar terug in de Bundesliga. De club promoveerde zondag door met 2-0 van Sandhausen te winnen. Daardoor verzekert de ploeg zich definitief van plek twee. Nummer drie Holstein Kiel kan zich gaan opmaken voor de play-offs.

Nürnberg degradeerde in seizoen 2013-2014 uit de Bundesliga. Gertjan Verbeek was destijds de trainer. Hij werd drie wedstrijden voor het einde van de competitie ontslagen. Nürnberg keert door de zege op Sandhausen terug in de Bundesliga. De club neemt op doelsaldo zelfs de koppositie over van Fortuna Düsseldorf, dat gelijkspeelde tegen Holstein Kiel.

Salzburg - Sturm Graz 4-1

RB Salzburg heeft zich verzekerd van de landstitel in Oostenrijk. De club, die deze week in de Europa League nog werd uitgeschakeld door Olympique Marseille, won met 4-1 van Sturm Graz. De thuisploeg kwam nog wel op achterstand na een treffer van Peter Zulj. Kort voor rust zorgde Hee-Chan Hwang voor de gelijkmaker.

In de tweede helft liep Salzburg dankzij doelpunten van Duje Caleta-Car, Jerome Onguene en Munas Dabbur vervolgens weg bij Sturm Graz. Daardoor werd beslag gelegd op de Oostenrijkse landstitel. Salzburg kan nog voor de dubbel gaan, want woensdag staat alweer de finale van de beker op het programma. Ook dan is Sturm Graz de tegenstander.

Fenerbahçe - Buraspor 2-1

Fenerbahçe heeft zondagavond goede zaken gedaan. De club profiteerde optimaal van het gelijkspel van Istanbul Basaksehir eerder deze speelronde door met 2-1 van Buraspor te winnen. Daardoor neemt Fenerbahçe de tweede plaats over. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorronde Champions League.

Fenerbahçe, waar Vincent Janssen twintig minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam, kwam eerst op achterstand na een treffer van Furkan Soyalp. Een eigen doelpunt van Moussa Sow in de 71ste minuut zorgde voor de gelijkmaker. Daar leek het lange tijd bij te blijven, maar Buraspor eindigde het duel met negen man na twee rode kaarten. In blessuretijd tekende Fernandao vervolgens voor de belangrijke 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen