Memphis laat hoofdrol aan Bertrand Traoré bij zege van Lyon

6 mei 2018, 18:28

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om plek twee. Tegen laagvlieger Troyes, dat door de nederlaag nog altijd moet vrezen voor degradatie, won de nummer twee van de Ligue 1 vrij simpel. Voor de verandering had niet Memphis, maar oud-Ajacied Bertrand Traoré de hoofdrol bij de 3-0 overwinning van Lyon.

Toch had Depay wel een rolletje bij de openingstreffer. Uit zijn hoekschop kon Traoré, na een inzet van Houssem Aouar, de bal namelijk heerlijk binnenwerken met zijn hak. Zeven minuten later was de voormalig Ajax-aanvaller opnieuw trefzeker: uit een voorzet van Ferland Mendy kopte hij simpel de 2-0 binnen.

Mendy was ook bij de derde treffer, vlak voor het einde van de wedstrijd, aangever: ditmaal was Maxwell Cornet de afmaker. Hij schoot hard raak in de verre hoek; op dat moment was Memphis overigens al gewisseld. Hij mocht het laatste kwartier vanaf de bank toekijken, naast Kenny Tete, die daar negentig minuten bleef zitten.

Door de eenvoudige zege houdt OL in elk geval voorlopig de tweede plaats vast in de Franse competitie. Achtervolgers AS Monaco (4 punten) en Olympique Marseille (5 punten) komen zondagavond nog wel in actie.