Overzicht: wat gebeurde er op de overige velden in de Eredivisie?

6 mei 2018, 16:51   Bijgewerkt: 6 mei 2018, 17:00

Op de velden waar er niets meer op het spel stond, gebeurde nog wel genoeg. Niet alleen maar mooie dingen: zo werd het duel in Enschede letterlijk en figuurlijk overschaduwd door (de rook van) vuurwerkbommen. Het maakt het voorlopige afscheid van FC Twente, dat gelijkspeelde tegen NAC Breda, niet bepaald mooier. Verder won FC Utrecht met moeite, gaf Willem II de zege weg en zijn er voor Dick Advocaat genoeg zorgen. 

{image[325957][right-half][]}FC Twente - NAC Breda 1-1

FC Twente heeft het afscheid in de Eredivisie weinig kleur gegeven. Hoewel Dylan George met een geplaatst schot de openingstreffer van Menno Koch ongedaan maakte voor rust (1-1), de NAC-verdediger werkte de bal uit de kluts na een hoekschop binnen, zal de club uit Enschede toch balen. Het duel werd namelijk twee keer onderbroken vanwege vuurwerk op de tribunes: hetgeen de Tukkers ongetwijfeld een forse boete gaat opleveren. En juist dat is iets wat ze niet konden gebruiken, zeker niet omdat degradatie al een feit was. Voor NAC Breda was het puntje genoeg om ook in theorie zeker te zijn van handhaving.

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-0

Dat Mateusz Klich twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de enige treffer van het duel maakte, mag een groot wonder heten. Want Romeo Castelen en Jerold Promes kregen na ruim een kwartier ongeveer óp de doellijn beiden een enorm grote kans: David Jensen hield de bal echter knap uit het doel. Aan de andere kant was Sean Klaiber ook uit een hoekschap na een half uur bijzonder dichtbij een treffer, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Zodoende kon Klich zich opwerken tot matchwinner met zijn geplaatste schot in de verre hoek. FC Utrecht gaat met een goed gevoel de play-offs in tegen sc Heerenveen, VVV-Venlo zet de slechte reeks voort.

Willem II - Vitesse 2-2

Willem II heeft verzuimd om de vertrekkende interim-trainer Reinier Robbemond op passende wijze te bedanken voor het seizoen. Hoewel Konstantinos Tsimikas na een poging van Ismail Azzaoui de rebounds binnen werkte en Ben Rienstra van afstand de Tilburgers voor de tweede maal op voorsprong schoot, kwamen de bezoekers even zo vaak terug in het duel. Na goed een uur maakte Matthew Miazga de 1-1, terwijl zeven minuten voor het einde Tim Matavz van dichtbij een niet te missen kans kreeg (2-2). Vooral Fran Sol zal balen: de normaal zo trefzekere Spanjaard had eerder een kans van twee meter niet kunnen omzetten in een doelpunt, dankzij een knappe redding van Jeroen Houwen.

{image[325958][right-half][]}Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2-5

Lange tijd leek Sparta Rotterdam op de goede weg om met vertrouwen richting FC Dordrecht af te reizen. Na een werelddoelpunt van Fred Friday achter zijn standbeen, maakte Kristoffer Peterson weliswaar snel gelijk. Maar Stijn Spierings zorgde meteen na de thee uit een hoekschop weer voor een Rotterdamse voorsprong: 2-1. Een zege kwam er echter niet voor Michel Breuer - die na de gelijkmaker het veld in moest voor de geblesseerde Julian Chabot - die afscheid nam. In het laatste half uur moest de formatie van Dick Advocaat nog vier (!) tegentreffers slikken: Vincent Vermeij, Tim Breukers, Paul Gladon en wederom Vermeij bezorgden John Stegeman een mooi afscheid en Advocaat de nodige kopzorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen