Heerenveen met pijnlijk verlies tegen Feyenoord wel play-offs in

6 mei 2018, 16:24   Bijgewerkt: 6 mei 2018, 17:17

Met veel pijn en moeite heeft sc Heerenveen zich zondagmiddag geplaatst voor de play-offs. De ploeg van Jurgen Streppel werd - op een sterk slotakkoord na - in eigen huis kansloos gelaten door bekerwinnaar Feyenoord (2-3). Door de nederlaag van PEC Zwolle op bezoek bij AZ mogen de Friezen nog hopen op Europees voetbal, al zal het tegen FC Utrecht in de play-offs wel het gezicht moeten laten zien wat het het laatste kwartier tegen Feyenoord deed.

"We willen de play-offs halen op de manier waarop we al twee seizoen proberen te spelen", waren de woorden van Streppel voorafgaand aan het duel met Feyenoord, zijn laatste reguliere wedstrijd met sc Heerenveen. Slechts eenmaal paste de trainer zich aan een tegenstander aan: tegen FC Utrecht in de play-offs het afgelopen jaar. En die opponent, de nummer vijf van de Eredivisie hoopte het niet te treffen, want dan zou het nog een plek dalen op de ranglijst. Maar zonder spelbepalers Stijn Schaars en Martin Ödegaard had Heerenveen weliswaar vaak de bal, maar werd het voor rust niet gevaarlijk in het Abe Lenstra Stadion.

Omdat PEC Zwolle kansloos was in Alkmaar, hoefde Heerenveen zich nooit echt zorgen te maken, behalve over het eigen spel: ondanks dat Giovanni van Bronckhorst met opnieuw veel wissels speelde en Renato Tapia en Sofyan Amrabat speelminuten gunde met het oog op het WK, kwamen de Friezen er niet aan te pas. Ook Streppel wisselde, maar dan wel pas in de rust: Jordi Bruijn en Doke Schmidt moesten beterschap brengen bij de thuisploeg. Verder dan schotjes van Kobayashi, Morten Thorsby en Bruijn kwam het lang niet.

Pas met Robin van Persie binnen de lijnen viel er weer iets te genieten voor de thuissupporters, die RVP - in wellicht wel zijn laatste optreden - een warm applaus gaven. Want ook Heerenveen leek de routinier te willen laten zien hoe goed het kon voetballen: binnen vijf minuten maakte het twee doelpunten (via de uitstekend invallende Bruijn na een pass van Arber Zeneli en een van richting veranderde voorzet van Denzel Dumfries). Als klap op de vuurpijl verdiende Bruijn een penalty, maar die werd zeer slecht ingeschoten door Zeneli. 

Opstellingen en beoordelingen*

sc Heerenveen: Martin Hansen 6,5, Denzel Dumfries 6, Daniel Høegh 5,5, Dave Bulthuis 4, Lucas Woudenberg 4 (45. Doke Schmidt 6), Yuki Kobayashi 5, Michel Vlap 4,5 (45. Jordi Bruijn 7,5), Morten Thorsby 6, Marco Rojas 7 (63. Henk Veerman 5), Reza Ghoochannejhad 5, Arber Zeneli 5,5.

Feyenoord: Justin Bijlow 8, Kevin Diks 6 (84. Bart Nieuwkoop -), Eric Botteghin 5,5, Jan-Arie Van der Heijden 6,5, Ridgeciano Haps 7, Sofyan Amrabat 6, Jens Toornstra 7, Renato Tapia 5, Steven Berghuis 7,5, Dylan Vente 7, Jean-Paul Boëtius 5 (63. Bilal Basacikoglu 7).

Man of the match: Justin Bijlow

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen