Spoorboekje: terugblik op laatste Eredivisie-ronde, transferroddels

7 mei 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 7 mei.

Nieuws

Transfergeruchten komen op gang

Omdat veel ploegen in Nederland hun laatste officiële wedstrijd gespeeld hebben, gaat het grote transfercircuit losbarsten. Trainers die afscheid genomen hebben kunnen hun aandacht richten op een nieuwe club: spelers die weg willen deze zomer zullen van zich laten horen. Het alles gaat vanaf vandaag weer extra hard losbarsten. Komen er maandag al schokkende nieuwtjes naar buiten?

Specials

ErediVisie

Op de slotdag van de Eredivisie greep PEC Zwolle uiteindelijk naast een play-offticket; won Ajax met bijzonder veel moeite op bezoek bij Excelsior en kwam landskampioen PSV wederom niet tot een overwinning. Sinds zij de titel pakten, wonnen ze geen wedstrijd meer. Maar er gebeurde nog veel meer op de Nederlandse velden: dat alles in voorlopig de allerlaatste ErediVisie van deze voetbaljaargang.

Wedstrijden

Besiktas - Kayserispor (19.00 uur)

Door de 2-0 nederlaag tegen koploper Galatasaray is de achterstand van aanvallers Ryan Babel en Jermain Lens op de Turkse koppositie zeven punten, met nog wel een extra wedstrijd te spelen. Als het Nederlandse duo nog serieus uitzicht wil houden op het Turkse landskampioenschap, moet er gewonnen worden van middenmoter Kayserispor. Gezien de recente vorm moet dat kunnen: van de laatste zes duels gingen er vijf verloren (achttien goals tegen, vijf voor) bij hen.

Leganés - Levante (21.00 uur)

Het duel tussen de ploegen die Clarence Seedorf bij zijn aanstelling nog graag achter zich wilde houden op de ranglijst. Sindsdien ging aanvaller Nordin Amrabat met zijn elftal echter opeens bijna alles winnen. Winst in vijf van de laatste zeven duels in La Liga heeft Levante handhaving opgeleverd: alleen van Atlético Madrid werd verloren. Hoe vergaat het ze maandagavond tegen Leganés, dat eveneens veertig punten heeft?

Voetbal op tv

19.50 uur: Peptalk, Ziggo Sport, praatprogramma

20.30 uur: Voetbal Inside, RTL 7, voetbalpraatprogramma

22.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen