FC Dordrecht door na strafschoppen in knotsgekke wedstrijd

5 mei 2018, 23:30   Bijgewerkt: 6 mei 2018, 08:34

SC Cambuur heeft zich zaterdagavond de kaas van het brood laten eten. De Herten verkeerden in grootste vorm, maar lieten het na om vanavond voor de tweede keer op rij Dordrecht aan de zegekar te rijgen. Na een prima eerst helft viel Cambuur als een plumpudding in elkaar en dwong Dordrecht op spectaculaire wijze een verlenging af. Na strafschoppen trokken de bezoekers ook nog aan het langste eind, en gaan door naar de volgende ronde van de play-offs.

Waar Twente minder goed is gaan presteren sinds de club gedurende dit seizoen afscheid nam van hoofdcoach Hake, zit Cambuur met de Drent aan het roer in de lift. Tot vanavond (zaterdag) werden de laatste zeven duels van de Leeuwarders gewonnen en dus had de ploeg op het juiste moment de topvorm te pakken. Afgelopen dinsdag nam de club uit de Friese hoofdstad tevens een voorschot op de volgende ronde van de play-offs.

Nadat Martijn Barto al gevaarlijk naast had gepoeierd, viel de openingstreffer in de 30ste minuut.

Smaakmaker Daniel Crowley stuurde Issa Kallon weg, die knap de bal meenam en raak schoot. Deze goal zorgde ervoor dat Hake nog wat comfortabeler langs te lijn kon zitten, al creëerde Dordt nog het nodige gevaar. Gustavo Hamer, Feyenoord-huurling en vanaf volgend seizoen in het shirt van PEC Zwolle te bewonderen, schoot net naast, terwijl ook de onberekenbare Macedoniër Denis Mahmudov enkele keren voor het doel van Cambuur verscheen. 1-0 was desondanks de ruststand.

In de verlenging was Cambuur de betere ploeg, maar werd er niet meer gescoord. Penalty's moesten dus een winnaar uitwijzen. Dordrecht bleek de gelukkige omdat Crowley namens Cambuur over schoot. Promoveren met Cambuur terwijl FC Twente, waar Hake de laan uitgestuurd werd, degradeert was de ultieme revanche geweest voor de 46-jarige hoofdcoach, maar dat zat er dus niet in. In de volgende ronde van de play-offs om promotie/degradatie treft Dordrecht de nummer zeventien van de Eredivisie, hoogstwaarschijnlijk Sparta Rotterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen