Juventus buigt achterstand om en boekt belangrijke zege

5 mei 2018, 22:35   Bijgewerkt: 5 mei 2018, 22:48

Juventus heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Italiaanse titelstrijd. Ondanks een achterstand tegen Bologna werd uiteindelijk een 3-1 overwinning geboekt. Daardoor bedraagt het verschil met nummer twee Napoli nu zeven punten. Napoli komt zondag nog wel in actie tegen Torino.

Na een half uur spelen kreeg Bologna een strafschop toegewezen. Simone Verdi benutte het buitenkansje vervolgens en zette de bezoekers verrassend op voorsprong. Na rust wist Juventus vervolgens de achterstand om te buigen in een voorsprong. De ploeg werd nog wel in het zadel gehopen door een eigen doelpunt van Sebastien De Maio kort na rust.

Na iets meer dan een uur maakte Sami Khedira op aangeven van Douglas Costa vervolgens de 2-1. Ook de derde Juventus-treffer kwam er nog. Zes minuten later was het namelijk opnieuw raak via Paulo Dybala. Ook ditmaal fungeerde Costa als aangever. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord en zo blijft Juventus dus de beste papieren houden voor het landskampioenschap.