Zidane: "We gaan geen erehaag voor Barcelona vormen"

5 mei 2018, 21:56   Bijgewerkt: 5 mei 2018, 22:09

Real Madrid gaat geen erehaag voor kampioen FC Barcelona vormen wanneer beide ploegen elkaar zondag in Camp Nou treffen. Zinedine Zidane vindt dit niet nodig omdat de Catalanen ook geen erehaag vormden toen Real Madrid het WK voor clubs wist te winnen in december.

"Zij hebben geen erehaag gemaakt voor ons, dus wij ook niet voor hen", zegt Zidane zaterdag desgevraagd op de persconferentie voorafgaand aan El Clásico. FC Barcelona won afgelopen week de titel door Deportivo la Coruña te verslaan. In Spanje is het gebruikelijk om een erehaag te maken om de kampioen te feliciteren. "We hebben zeker respect voor de prestatie van FC Barcelona. Kampioen worden is het mooiste, maar ook het moeilijkste wat er is."

"Als Barcelona ook voor ons een erehaag had gevormd, dan hadden wij de traditie nu niet gebroken", legt Zidane uit. Ik begreep dat ze het destijds niet deden omdat ze het WK voor clubs als aparte competitie beschouwen. Maar om daar te mogen spelen, moet je de Champions League winnen. Aan die competitie doen we allemaal mee." De Clásico gaat zondag nog slechts om de eer. "Ik had liever gehad dat we dichter bij elkaar op de ranglijst hadden gestaan, maar dit is ook goed", besloot de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen